РТ: Што више оружја буде пумпано у Украјину, обављаћемо више задатака на терену и дуже ће трајати агонија нацистичког режима - Лавров

29-06-2022 08:55:42 | | фото: © AP / Vahid Salemi / RT/ vostok.rs |


„Пумпање“ Украјине западним оружјем само ће навести Русију да „
више задатака обаваља на терену“, рекао је руски министар спољних послова Сергеј Лавров.

Говорећи на конференцији за новинаре, министар је рекао да је позиција Запада када је реч о ситуацији у Украјини „апсолутно контрапродуктивна и штетна”.

„Што више оружја буде пумпано у Украјину, дуже ће трајати овај сукоб, дуже ће трајати агонија нацистичког режима, који подржавају западне престонице“, рекао је он.

У том контексту, Лавров је коментарисао украјинске и западне политичаре збогоптужби у вези са тржним центром у украјинском граду Кременчугу, који су у понедељак наводно погодиле руске снаге.

Министар се позвао на раније саопштење Министарства одбране Русије да је војска гађала хангар са америчким и европским оружјем и муницијом. Детонације су запалиле тржни центар, који је био празан, нагласио је Лавров.

„Говорим то да нагласим чињеницу, да што се дуже испоручује оружје, које има за циљ да продужи сукоб, продужи патњу цивила који стално живе под гранатирањем украјинског неонацистичког режима, то ћемо више задатака обављати на терену“, рекао је Лавров.

Он је додао да ће "ове мисије бити реализоване".

Лавров је рекао да су се лидери Г7 сложили да наставе да подржавају Украјину, и војно и финансијски, „колико год буде потребно“.

„Ови планови се спроводе у позадини гласних изјава о неприхватљивости постизања мира под условима Руске Федерације, о неприхватљивости покретања мировних преговора док Украјина не постигне одлучујућу прекретницу у непријатељствима“, рекао је Лавров.

Он је нагласио да се у Москви таква линија, коју заузима Запад, чини „апсолутно контрапродуктивном и штетном“.

Извор:РТ


Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.

Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti