РТ: У бази НАТО-а у којој се налазе нуклеарне бомбе откривена лобораторија за производњу дроге

29-06-2022 09:12:54 | | фото: © AFP / BELGA / Yorick Jansens / RT/ vostok.rs |

Белгијска полиција извршила рацију и пронашла илегалну лабораторију за производњу дрогу у ваздушној бази Клајн-Брогел

Белгијска полиција је открила илегалну лабораторију за производњу дрогу која се налази у објетима НАТО ваздухопловне базе Клајн-Брогел на североистоку земље, саопштила је полиција Лимбурга.

Лабораторија је откривена у ваздухопловној бази прошле среде, саопштила је полиција, додајући да је у активности производње дроге била укључена и "суседна кућа" која се налази изван територије базе. У лабораторији се производла синтетичку дрогу МДМА, позната као екстази.

Током рације ухапшена су двојица осумњичених, који нису војна лица. Осумњичени су потом пуштени под непознатим условима. Полиција није дала никаква саопштења о оптужбама са којима би се њих двојица могла суочити.

Верује се да се у ваздушној бази Клајн-Брогел налазе залихе америчког нуклеарног оружја које је стационирано широм Европе у оквиру НАТО-вог програма размене нуклеарног оружја. База је више пута постала мета антинуклеарних и анти-НАТО демонстраната, који су се окупљали испред базе.

Очигледни нуклеарни статус базе је предмет разних гласина већ деценијама, а број бојевих глава које се налазе у објекту није званично познат. Још 2019. године, посланик Зелених рекао је у белгијском парламенту да је на том месту складиштено око 10 до 20 бојевих глава.

Извор:РТ


Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.

Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti