Амерички амбасадор: Од Србије очекујемо јасно становиште о поштовању међународног права и осуди руске агресије на Украјину

29-06-2022 09:25:30 | | фото: Снимак екрана / Јутјуб / Carnegie Council for Ethics i |


Председник Србије Александар Вучић примио је амбасадора САД у Београду Кристофера Хила, са којим је разговарао о билатералним односима, европским интеграцијама Србије, као и о дијалогу Београда и Приштине и другим актуелним питањима, наводи се у саопштењу кабинета председника Србије.


Вучић је истакао да је Србија посвећена политичком дијалогу и улагању додатних напора у циљу развоја регионалних односа у свим областима.


Како се наводи, у том контексту је Вучић поновио да иницијатива "Отворени Балкан" представља један од изузетних примера регионалне сарадње, која је ојачала партнерство Србије, Албаније и Северне Македоније.

Како се наводи, Вучић и Хил су разменили мишљења и о дијалогу Београда и Приштине и сагласили се да се отворена питања у дијалогу могу решити под покровитељством ЕУ, како би дошло до компромисних решења.

„Србија наставља да инсистира на разговору, јер је то једини прави пут за решавање свих отворених питања и постизање обострано прихватљивог договора“, нагласио је Вучић.

Амбасадор САД Кристофер Хил је поновио подршку европским интеграцијама целог региона Западног Балкана, истакавши да је то један од приоритета америчке спољне политике када је у питању регион.
Хил је саопштио и шта се од Србије очекује како би напредовала на европском путу.
„Од Србије очекујемо јасно становиште о поштовању међународног права и осуди руске агресије на Украјину, као и потпуну посвећеност реформама у области владавине права и другим областима, неопходним за напредак на европском путу“, рекао је амерички амбасадор Хил.
Извор:РТ


Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.

Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti