Белгија: Рат се може добити само на бојном пољу

29-06-2022 09:45:38 | | фото: © belga.be/ vostok.rs |


На самиту НАТО-а је поручено украјинском председнику Владимиру Зеленском да сукоб у Украјини треба да буде решен „само војним средствима“ и да ће алијанса наставити да помаже Кијеву у томе, саопштио је белгијски премијер Александар де Кру.


„Већ смо имали прилику да разговарамо са председником Зеленским. Веома је важно да наставимо да разговарамо са њим, истичући да се рат може добити само на бојном пољу и да морамо да наставимо да подржавамо председника Зеленског и народ Украјине како би победили на бојном пољу“, рекао је он.


Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг саопштио је да ће на самиту НАТО-а бити усвојена нова стратешка концепција Алијансе.


„Усвојићемо нову стратешку концепцију наше Алијансе, која ће постати нацрт како да поведемо алијансу у конкурентнији и опаснији свет и како да осигурамо безбедност НАТО-а и скоро милијарду његових грађана“, рекао је он.

"Очекујем да ће савезници јасно поручити да Русија представља директну претњу по нашу безбедност, принципе и међународни поредак заснован на правилима", рекао је Столтенберг.

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.

Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti