Москва: Давање Украјини статуса кандидата за ЕУ само нови начин да се обузда Русија

29-06-2022 12:29:50 | | фото: © РИА Новости / Евгений Одиноков/ vostok.rs |


Давање Украјини статуса кандидата за ЕУ ​​је само нови начин да се обузда Русија, намере Брисела говоре о жељи Запада да „овлада“ украјинским територијама, не ради се о економији, изјавила је портпарол Министарства спољних послова Марија Захарова.


„Запад наставља да ескалира ситуацију, вештачки одуговлачи специјалну војну операцију пружајући Кијеву не само војну помоћ, већ и, наравно, политичку подршку. У том контексту сматрамо и одлуку самита ЕУ да да Украјини статус кандидата за чланство у Европској унији. То је у ствари, више пример деловања западних режима да овладају територијом Украјине и искористе Украјину као оруђе за обуздавање Русије“, рекла је Захарова на прес конференцији.


„То нема никакве везе са развојем привреде Украјине, региона у целини, нити са развојем финансијских и демократских институција“, додала је она.


Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.

Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti