РТ: „Примио бих метак за Путина“, каже Берни Еклстон

30-06-2022 11:43:21 | | фото: © Clive Mason / Getty Images / RT/ vostok.rs |

Берни Еклстон је стао у одбрану руског председника

Бивши директор "Формуле 1" Берни Еклстон изразио је подршку Владимиру Путину, називајући руског лидера „првокласном особом“, док је критиковао украјинског лидера Владимира Зеленског јер није учинио више да спречи сукоб у својој земљи.

Еклстон, који је водио "Формулу 1" 40 година напустивши функцију главног извршног директора 2017. године, говорио је јутрос о свом сталном дивљењу Путину у гостовању у емисији „Добро јутро Британијо“ на ИТВ-у.

\'I\'d still take a bullet for him.\'

Bernie Ecclestone says Ukrainian President Zelensky should have listened to Putin to avoid war because Putin \'is a sensible person\'. pic.twitter.com/jZ1hLnrYTU

— Good Morning Britain (@GMB) June 30, 2022

На питање водитеља да ли и даље стоји уз руског лидера, кога је често описивао као пријатеља, Еклстон је одговорио: „И даље бих примио метак за њега.

„Волео бих да не боли, али и да боли, ипак бих примио метак. Зато што је првокласна особа. А оно што он ради је нешто за шта верује да је права ствар за Русију.

\"\"

Еклстон је сугерисао да је сукоб у Украјини „грешка” и да се „мора учините све што се може да се из њега изађе”.

91-годишњи британски бизнисмен је потом окривио украјинског председника Зеленског што није учинио више да спречи сукоб, сугеришући да је он био склонији својој бившој улози глумца и комичара.

Његова професија, како сам схватио, некада је била комичар и мислим да жели да настави ту професију, јер да је размишљао о стварима, сигурно би уложио довољно напора да разговара са господином Путином, који је разумна особа, послушао би га и вероватно би могао нешто да уради по том питању“, рекао је Еклстон.

Не желећи да прихвате Еклстонове ставове, водитељи су притиснули бившег директора "Формуле 1", питајући га о „смрти хиљада невиних Украјинаца и руских војника“.
"Не можете то оправдати, сигурно?" упитао је водитељ Бен Шепард.
„То није намерно. Погледајте колико се пута Америка селила у различите земље које немају никакве везе са Америком“, одговорио је Еклстон.
„Заправо у Америци, то је њихов посао, они воле ратове јер продају много наоружања.“
Водитељка Кејт Гаравеј је потом упитала Еклстона да ли чвртсо стоји иза става да је Зеленски требало да учини више да спречи сукоб, на шта је он одговорио: „Апсолутно“.
„Сасвим сам сигуран да би Украјина, да је хтела да се извуче из тога како треба, могла то да уради“, рекао је пркосно Еклстон, сугеришући да Путин такође жели излаз из сукоба.

Еклстон је додао да је жестоко против оштрих суспензија које су уведене руским спортистима од почетка сукоба, рекавши да „не треба да буду кажњени“.

Еклстон је често бранио Путина и још у фебруару рекао да је руског лидера увек сматрао „веома искреним и часним“.
Он је први пут рекао да ће примити метак за руског председника још 2019. године и сугерисао да је Путин најјачи лидер Европе.
Еклстон се зближио са Путином откако је Велика награда Русије у Сочију додата у календар "Формуле 1" 2014. године.
Путин је био редован посетилац трке која се одржавала у црноморском летовалишту око већег дела инфраструктуре изграђене за Зимске олимпијске игре 2014. и сматрана је делом наслеђа Игара.
Међутим, Велика награда Русије 2022. избачена је из овогодишњег календара након почетка специјалне војне операције.
Лидери "Формуле 1" су касније отказали уговор са државом, што значи да су одустали од планираног преласка на стазу "Игора драјв" код Санкт Петербурга 2023. године.

Извор:РТ


Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.

Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti


КАТЕГОРИЈЕ