Конашенков: Више од 70 одсто људства Трећег батаљона 66. Механизоване бригаде ОСУ ликвидирано артиљеријским ударима

15-08-2022 12:01:39 | | фото: © РИА Новости / Алексей Майшев/ vostok.rs |

Извештај Министарства одбране Руске Федерације о специјалнoj војнoj операцији за 15.08.2022. године

Извештај Министарства одбране Руске Федерације о специјалнoj војнoj операцији за 15.08.2022. године који је представио генерал Игор Конашенков:

- Оружане снаге Руске Федерације настављају специјалну војну операцију у Украјини.

- Високопрецизно оружје Ваздушно-космичких снага Русије неутралисало је привремено место размештаја страних плаћеника у рејону насеља Золочив, Харковска област. Уништено је више од стотину и рањено више од 50 милитаната из Пољске и Немачке.



- У области железничких станица Апостолово и Синелниково у Дњепропетровској области, две вучне електричне подстанице онеспособљене су високопрецизним ракетама ваздушног базирања.

- Усљед удара авијације Ваздушно-космичких снага Русије на борбене положаје 63. Механизоване бригаде Оружаних снага Украјине у областима насеља Белогорка и Лозовое у Херсонској области, уништено је више од 160 припадника 105. и 107. Батаљона ове бригаде.

-Више од 70 одсто људства трећег батаљона66. Механизоване бригаде Оружаних снага Украјинеликвидирано је артиљеријским ударом руских трупа на борбене положаје код насеља Маринка у Доњецкој Народној Републици.

- Више од 260 непријатељских војника уништено је високопрецизним оружјем Ваздушно-космичких снага Русије на борбеним положајима 53. Механизоване и 68. Пешадијске бригаде Оружаних снага Украјине у рејонима насеља Угледар, Водјано и Добровоље Доњецке Народне Републике.

-На правцу Соледара, усљед офанзивних дејстава и уништења борбених положаја, ликвидирано је више од 50 одсто људства и војне технике 15. Батаљона 58. Моторизоване бригаде Оружаних снага Украјине.

- Оперативно-тактичка авијација, ракетне снаге и артиљерија настављају са ударима на војне објекте на територији Украјине.

- Неутралисана су командна места 112. Бригаде територијалне одбране у области Артемовска, 60. Пешадијске бригаде у рејону Осокоровке у Херсонској области, као и људство, наоружање и војна техника, укључујући екстремистичке батаљоне у областима насеља Мерефа Харковске области, Константиновке Доњецке Народне Републике, у граду Николајеву и Великомихајловки Дњепропетровске области.

- Уништено је складиште ракетног и артиљеријског наоружања у рејону Зајчевска Николајевске области, три складишта муниције у области насеља Краматорск и Константиновка Доњецке Народне Републике, као и два складишта горива за војну технику у области Чугујева и Ковјаге Харковске области.

- У оквиру контраартиљеријске борбе неутралисан је вод украјинских хаубица Мста-Б у рејону Мајорска Доњецке Народне Републике.

- Поред тога, у рејонима насеља Звановка, Соледар, Зајцево неутралисана су три вода вишецевних ракетних система "Град", као и четири вода хаубица "Гиацинт-Б" и три вода хаубица Д-30 на ватреним положајима у областима насеља Северск, Артемовск, Пантелејмоновка, Георгијевка Доњецке Народне Републике и Новоалександровка Херсонске области.

- Руски ПВО системи оборили су за дан три украјинске беспилотне летелице у областима насеља Маринка Доњецке Народне Републике, Червоное Херсонске области и Уди Харковске области.

- Поред тога, у рејону насеља Новотроицке Доњецке Народне Републике пресретнута су две ракете вишецевних ракетних лансера.

- Укупно, од почетка специјалне војне операције, уништено је 267 авиона, 148 хеликоптера, 1.741 беспилотна летелица, 365 противваздушних ракетних система, 4.311 тенкова и других оклопних борбених возила, 799 вишецевних ракетних система, 3304 артиљеријска оруђа, као и 4891 јединица специјалних војних возила.



Поштовани читаоци, на нашем
Tелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.

Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti