Путин: Русија високо цени своје савезнике и истомишљенике које се не сагињу пред такозваним хегемоном

15-08-2022 04:03:27 | | фото: © РИА Новости / Алексей Майшев/ vostok.rs |


Русија високо цени своје савезнике и истомишљенике на различитим континентима, рекао је председник Владимир Путин, говорећи на форуму "Армија 2022".


"То су државе које се не сагињу пред такозваним хегемоном. Њихове вође показују прави мушки карактер и не сагињу се", рекао је он, преносе РИА Новости.

Председник је истакао да ове државе бирају суверен, самосталан пут развоја, желе да заједнички решавају питања глобалне и регионалне безбедности на основу међународног права, међусобне одговорности и уважавања интереса једни других.



"На тај начин доприносе заштити мултиполарног света“, додао је он.

"Русија искрено негује историјски јаке, пријатељске и поверљиве везе са државама Латинске Америке, Азије и Африке и спремна је да понуди савезницима и партнерима најсавременије врсте наоружања", наставио је Путин.

Он је напоменуо да су у целом свету ове врсте наоружања цењене међу војним професионалцима због своје поузданости, квалитета и високе ефикасности и да су скоро сва коришћена више пута у стварним борбеним дејствима.

Према речима председника, развојем војно-техничке сарадње, удруживањем напора и потенцијала Русија и њени партнери моћи ће да обезбеде поуздану безбедност и стабилност како за себе тако и за свет у целини.

Међународни војно-технички форум „Армија 2022“ одржава се од 15. до 21. августа у центру Патриот у Москви. Око хиљаду и по предузећа војно-индустријског комплекса представиће најновије моделе војне опреме.


Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.

Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti