Белик: Међу украјинским политичарима преовладава делириjум тременс

15-08-2022 09:26:01 | | фото: © Официальная страница Моста через Керченский пролив в |


Депутат Државне думе Дмитриј Белик видео је симптоме делириjум тременса у саопштењу Украјине о плановима за удар на Кримски мост и нагласио да је транспортни прелаз добро заштићен стратешки објекат.


Раније је посланик Врховне раде Алексиј Гончаренко рекао да су на јунском самиту НАТО-а представници Украјине са британским министром одбране Беном Воласом разговарали о плановима за уништење Кримског моста.

„Знао сам да међу украјинским политичарима не преовладава трезвено размишљање, већ делириjум тременс. У том периоду су имали визије офанзиве на Москву, уништења Кримског моста, ослобађања области Херсона и Запорожја“, рекао је Белик за РИА Новости.

Према његовим речима, Гончаренкова изјава подсећа на разговор између ментално оболелих пацијената из приче „Оделење број 6“.

„Један пацијент је разговарао са другим о стицању превласти над Црним морем, он га је саветовао, и сада би ти планови требало да се спроведу, али то је тамо, на оделењу, али у стварности је све мало другачије. Кримски мост је стратешки објекат, који је заштићен са више линија противракетне одбране и савременим системима, укључујући радарске системе“, навео јеБелик.

Белик је нагласио да је могуће пуцати на мост, али да је тако мало вероватно да ће погодити да чак ни најватренији антируски стручњаци не верују у успех овог „безнадежног случаја“.

Украјинска војска и политичари су више пута претили ударом на Кримски мост. Тако је Алексеј Арестович, саветник Владимира Зеленског, рекао да ће напад уследити „чим се појави прва техничка могућност“.
Кремљ је напоменуо да је безбедност Крима загарантована превентивним мерама које предузима руска војска. Ипак, Москва узима у обзир све претње Кијева у том погледу.


Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.

Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti