РТ: Експлозија у складишту муниције на Криму

16-08-2022 10:04:35 | | / vostok.rs |


Становницима села Мајскоје на североистоку Крима је наређено да се евакуишу након снажних експлозија у близини. Експлозије су се догодиле у привременом складишту муниције којим управља руска војска, потврдило је Министарство одбране.

Насеље се налази у Џанкојском рејону, у близини Украјине, где живи око 2.000 становника.

Ово је други инцидент ове природе на полуострву Крим од почетка месеца. Прошле недеље догодила се серија експлозија на војном аеродрому Саки, који се налази код летовалишта Новофедоровка.

Фотографије на друштвеним мрежама показују огромну ватрену лопту која се диже у ваздух.


Како је саопштило Министарство одбране, муниција је експлодирала због пожара. У саопштењу се наводи да у инциденту нема озбиљно повређених и да се истражују узроци.

Председник Крима Сергеј Аксјонов рекао је да иде у Мајскоје да испита ситуацију на терену.

Званичник је рекао да су, према прелиминарним извештајима, два цивила повређена у селу, додајући да нису животно угрожени.

Становници се евакуишу на најмање пет километара удаљености због опасности коју представљају експлозије које се настављају, рекао је Аксјонов.

Извор:РТ


Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.

Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti