РТ: Експлозије на Криму акт саботаже - Министарство одбране

16-08-2022 02:40:44 | | / vostok.rs |


Инцидент у уторак ујутру који је довео до експлозија у војном објекту на северу Крима био је намеран чин, наводи се у саопштењу Министарства одбране Русије.

Министарство је саопштило да „предузима неопходне мере за отклањање последица саботаже“.

Експлозије су изазвале штету „на више цивилних објеката, укључујући далеководе, електрану, пругу и неколико стамбених кућа“, наводи се у саопштењу.

Локација се налази у близини насеља Мајскоје. Војска га користи као привремено складиште муниције, саопштено је раније. Како је саопштено муниција је експлодиорсала усљед пожара.

Званичници на Криму су саопштили да су два цивила повређена, те да су ван животне опасности.

Прекинут је и железниччки саобраћај на Криму због оштећења пруге. Влада региона је саопштила да ће распоредити додатне аутобусе за превоз путника.

Још један пожар на складишту муниције догодио се прошле недеље на војном аеродрому у близини летовалишта Новофедоровка. У инциденту је једна особа погинула, а 14 је повређено.

Извор:РТ


Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.

Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti