Путин: САД и њихови вазали се грубо мешају у унутрашње ствари суверених држава - организују провокације, државне ударе и грађанске ратове

16-08-2022 02:57:01 | | фото: © РИА Новости/ vostok.rs |

„Да би задржали своју хегемонију, потребни су им сукоби. Зато су народу Украјине припремили судбину топовског меса, спровели пројекат `антирусија`, зажмирили на ширење неонацистичке идеологије, на масакр становника Донбаса и настављају да оружјем пумпају режим у Кијеву“

Председник Владимир Путин говорио је на 10. јубиларној Московској конференцији о међународној безбедности.

О покушајима Запада да одржи хегемонију

„Ситуација у свету се динамично мења, формирају се контуре мултиполарног светског поретка, све више држава и народа бира пут слободног, сувереног развоја на основу свог идентитета, традиције и вредности.


Видео: РИА Новости

Западне глобалистичке елите се супротстављају објективним процесима, изазивају хаос, распламсавају старе и нове сукобе, спроводе политику такозваног обуздавања, и заправо поткопавају све алтернативне, суверене путеве развоја.


САД и њихови вазали се грубо мешају у унутрашње ствари суверених држава: организују провокације, државне ударе, грађанске ратове. Претњама, уценама и притисцима покушавају да натерају независне државе да се повинују њиховој вољи, да живе по њиховим правилима која су им страна.


Све се то ради са једним циљем – да се одржи њихова доминација, модел који им омогућава да паразитирају цео свет, као што је то било вековима раније, а такав модел се може задржати само на силу."

О претњи европском систему безбедности

„Такозвани колективни Запад намерно уништава европски безбедносни систем, кује нове војне савезе.

Блок НАТО-а се креће на исток, изграђује своју војну инфраструктуру, укључујући распоређивање система противракетне одбране и повећава ударне способности офанзивних снага. То се лицемерно проглашава као потреба за јачањем безбедности у Европи, али у стварности само дешава се супротно.

У исто време, предлози о мерама узајамне безбедности које је Русија изнела у децембру прошле године једноставно су још једном игнорисани.

О специјалној операцији у Украјини

„Да би задржали своју хегемонију, потребни су им сукоби. Зато су народу Украјине припремили судбину топовског меса, спровели пројекат `антирусија`, зажмирили на ширење неонацистичке идеологије, на масакр становника Донбаса и настављају да оружјем пумпају режим у Кијеву.

Одлучили смо да спроведемо специјалну војну операцију у Украјини у потпуности у складу са Повељом Уједињених нација.
Циљеви ове операције су јасно и прецизно дефинисани – то је осигурање безбедности Русије и наших грађана, заштита становника Донбаса од геноцида.

Сједињене Државе покушавају да продуже овај сукоб. И делују на потпуно исти начин, подстичући потенцијал за сукобе у Азији, Африци, Латинској Америци."


Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.

Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti