Летонија неће продужавати боравишне дозволе Русима и ограничиће улазак у земљу са шенгенским визама

16-08-2022 07:51:11 | | фото: © РИА Новости/ vostok.rs |


Летонске власти неће продужавати боравишне дозволе Русима и ограничиће улазак у земљу са шенгенским визама, рекао је премијер те земље Крисјанис Каринс.


"Концептуално, договорили смо се да нећемо продужавати привремену боравишну дозволу за руске држављане и ограничити улазак у Летонију уз шенгенске визе. Чекамо предлог закона од Министарства унутрашњих послова", написао је он на Твитеру.


У последње време на Западу се све чешће позивају да се престане са издавањем виза и затвори улазак Русима. Такве изјаве дали су премијери Финске и Естоније, Сана Марин и Каја Калас.

Истовремено, пре неки дан су Летонија и Естонија најавиле престанак издавања виза Русима. Естонија је већ потпуно забранила улазак на већ издата документа.

Министарство спољних послова Русије је назвало идеју о обустављњу издавања виза грађанима земље шовинистичком, а одлуку Талина - антиестонском. Балтичке земље су критиковале и УН и посланици Европског парламента.


Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.

Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti