Власти Запорошке области због субверзивних активности депортовале неколико особа

18-09-2022 09:21:21 | | фото: © РИА Новости/ vostok.rs |


Власти Запорошке области одлучиле су да због субверзивних активности депортују грађане који су се њима бавиле, рекао је за РИА Новости представник агенције за спровођење закона Запорошке области.


„У суботу су са територије Запорошке области протеране четири особе, које су водиле проукрајинску пропаганду, допринеле ометању образовног процеса у школама Мелитопољског округа, а такође су онемогућавале рад грађана са регионалном управом“, рекао је извор агенције.


Према његовим речима, укључујући и једног од депортованих, користио је административне ресурсе за организовање и спровођење недозвољених скупова, пружао финансијску подршку медијима који промовишу терористичке и диверзантске активности у региону. Још један депортовани је спроводио активности на дестабилизацији јавне безбедности.



Како јавља дописник РИА Новости, снаге безбедности су до последњег пункта спровеле четири човека, прочитале свакоме за шта је оптужен и пешке их послале ван ослобођене територије региона.

Током специјалне операције, руска војска је преузела контролу над азовским делом Запорошке области и читавом Херсонском области, заузевши тако велике градове као што су Херсон, Мелитопољ и Бердјанск и одсекавши Украјину од Азовског мора. У оба региона су формиране нове администрације, емитују се руски ТВ канали и радио станице, обнављају се трговинске и транспортне везе са Кримом.

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.


Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti