У центру Херсона ликвидирана диверзантско-извиђачка група

18-09-2022 09:28:33 | | фото: © РИА Новости / Константин Михальчевский/ vostok.rs |


У центру Херсона ликвидирана је диверзантско-извиђачка група, ситуацију у граду потпуно контролише руска војска, речено је за РИА Новостима у безбедносним службама региона.


иверзантско-извиђачка групаје ликвидирана у целини. Остали су само неки џепови отпора који се такође неутралишу“, рекао је извор.

Према његовим речима, током противтерористичке акције међу цивилним становништвом нико није повређен.

Како је појашњено у администрацији Херсонске области, током ликвидације оружане групе ни Херсон ни његови становници нису претрпели значајну материјалну штету.

Раније је извор у оперативним службама пријавио пуцање из аутоматског оружја у центру града. Пре тога је одјекнуло пет експлозија.

Како је саопштено у Министарству одбране Русије, Оружане снаге Украјине у суботу су покушале да нападну Херсонску област безуспешно, услед чега је уништено више од 120 украјинских војника, седам тенкова и 13 борбених возила пешадије.

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.


Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti