Володин: Вашингтон и Брисел схватили да победе са Зеленским неће бити и не желе да сносе одговорност за пораз

19-09-2022 01:57:29 | | фото: © РИА Новости / Пресс-служба Государственной Думы РФ/ |


Председник Државне думе Вјачеслав Володин рекао је да су Вашингтон и Брисел разумели да са украјинским председником Владимиром Зеленским
неће бити победеи да „не желе да сносе одговорност за пораз“.

„Из Вашингтона и Брисела зачула се нова реторика - питање преговора о мирном решењу у Украјини у потпуности зависи од Зеленског. Раније су инсистирали на супротном. Навели су да сукоб треба решавати искључиво на бојном пољу. Схватили су да победе са Зеленским неће бити. И не желе да сносе одговорност за пораз“, саопштио је Володин.


Према његовим речима, у овом периоду украјинске снаге током контраофанзиве нису испуниле очекивања Вашингтона и Брисела, пошто је „Зеленски обећао победу“.

„Унутрашња политичка ситуација у САД-у и Европској унији приморава њихове званичнике да реагују. Американци и европљани су почели да изражавају свој став о дешавањима у Украјини. Нису спремни да плате из свог џепа политику рата у интересе олигарха и нациста“, додао је Володин.

Он је напоменуо да инфлација, раст цена, проблеми са енергентима и друге потешкоће не могу, а да не забрину САД и Европску унију уочи зиме.

Раније је шеф европске дипломатије Жозеп Борељ да Украјина треба да одреди услове за окончање сукоба.

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.


Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti