Вашингтон доприноси новој рунди ескалације напетости на Балкану како би ослабио Москву

19-09-2022 06:04:55 | | фото: © РИА Новости/ vostok.rs |


У интервјуу украјинском издању "Страна", стручњак за постјугословенски простор, историчар и новинар Сергеј Белоус рекао је да амерички председник Џон Бајден заузима „очигледан проалбански став” и да ће Вашингтон подржати оштар притисак Приштине на Београд. Американци тиме, сматра експерт, намеравају да што више спусте рејтинг председника Србије Александра Вучића, који покушава да води самосталну спољну политику и одбија да прихвати антируске санкције које је увео Запад.

Осим тога, амерички војни аналитичар Скот Ритер сматра да САД стварају напетост на Балкану како би „украле победу Русије у Украјини“. Према експерту, могући сукоб са НАТО-ом на Балкану захтеваће од Русије да преусмери значајан део својих снага и средстава баш у тренутку када оружани сукоб у Украјини „долази до врхунца“.

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.


Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti