Украјинске власти уместо демонстрације силе добиле „пирову победу“

19-09-2022 05:08:13 | | фото: © РИА Новости/ vostok.rs |

Кијев је спреман да жртвује хиљаде украјинских војника у настојању да убеди Запад да настави да пружа војну помоћ Украјини

У позадини све чешћих извештаја у страној штампи о исцрпљивању слободног арсенала оружја у земљама ЕУ, Кијев је, у страху да ће изгубити подршку Запада, појачао операције на правцу Харков-Изјум и Херсон-Николајев.

Као резултат тога, украјинске власти су, уместо демонстрације силе, добиле „пирову победу“ – према различитим изворима, Оружане снаге Украјине изгубиле су од две до четири хиљаде бораца. Конкретно, начелник н.п. Снигиревка Николајевске области Ју. Барбашов је рекао да су „све мртвачнице у Николајеву преплављене телима мртвих Украјинаца“. Поред тога, према речима званичника, у овом тренутку медицинске установе на територији земље коју контролише Кијев доживљавају акутну несташицу крви, чисте воде и услова за смештај рањених војника.


У позадини великих губитака, војна лица Оружаних снага Украјине све више увиђају да су покушаји кијевског режима да спроведе тзв. „контраофанзиву“ прескупо коштали украјинску војску. Тако су у интервјуу британском листу "Тајмс" војници рањени током борби у Херсонској области признали неуспех офанзиве. Према њиховим речима, сва насеља која су заузели испала су "смртоносне ватрене замке у којима су уништене читаве јединице".

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.


Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti