Стремоусов: Херсонска област ће након референдума постати део Русије у њеним административним границама

21-09-2022 06:21:22 | | фото: © РИА Новости/ vostok.rs |


Херсонска област ће након референдума постати део Русије у њеним административним границама, изјавио је заменик начелника регионалне администрације Кирил Стремоусов.

"Према резултатима референдума, цела Херсонска област у својим административним границама постаће део Руске Федерације“, рекао је он за РИА Новости.


Јавни савет Херсонске области у уторак се обратио начелнику региона са предлогом да се одмах одржи референдум о прикључењу Русији. Касније је исти захтев упућен и начелнику администрације Запорошке области. Јавне коморе ДНР и ЛНР у понедељак су изашле са сличним иницијативама.


Како су у апелима истакли представници региона, придруживање Русији осигураће њихове територије и вратити историјску правду. По њиховом мишљењу, ова одлука је изузетно неопходна у контексту сталних терористичких аката екстремистичких власти у Кијеву и земаља НАТО-а које га снабдевају оружјем за убијање цивила. Референдуми у сва четири региона заказани су од 23. до 27. септембра.


Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.


Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti