Ђинпинг: Народноослободилачка армија Кине треба да се фокусира на припрему за учешће у стварним непријатељствима

21-09-2022 02:41:22 | | фото: © РИА Новости / Сергей Гунеев/ vostok.rs |


Народноослободилачка армија Кине треба да се фокусира на припрему за учешће у стварним непријатељствима, рекао је кинески председник и председник Централне војне комисије Си Ђинпинг.
Он је, како преноси Кинеска централна телевизија, такво упутство упутио учесницима семинара о националној одбрани и о војним реформама, који је одржан у Пекингу.

Председник Кине је такође наложио да се стриктно придржавају плана за постизање циљева реформе војске.

Кинеске власти су 2015. објавиле намеру да реформишу оружане снаге како би повећале њихову ефикасност. Према Си Ђинпингу, у земљи би требало да се појави ултрамодерна војска, способна да одбије сваког непријатеља ако је потребно. Најважнији захтев је борбена готовост и способност победе, нагласио је кинески председник.

Тако је, у оквиру реформе, кинеска војска створила стратешке ракетне трупе, које сада, уз копнене, ваздушне, поморске снаге и Народну оружану полицију НР Кине, чине Оружане снаге Кине.
Још на отварању 19. конгреса Комунистичке партије Кине 2017. године, кинески лидер је рекао да је до 2035. планирано да се заврши модернизација оружаних снага како би у потпуности одговориле изазовима нашег времена.

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.


Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti