ЕУ ће увести нове санкције Русији због референдума у Доњецкој и Луганској Народној Републици, као и у Херсонској и Запорошкој области

22-09-2022 07:18:26 | | Херсон, фото: © РИА Новости/ vostok.rs |

ЕУ ће увести нове санкције Русији због референдума у Доњецкој и Луганској Народној Републици, као и у Херсонској и Запорошкој области о придруживању Русији

Европска унија ће увести нове санкције, персоналне и секторске, Русији, њеном руководству земље и организаторима референдума у ​​Доњецкој, Луганској Херсонској и Запорошкој побласти Украјине, наводи се у саопштењу министара спољних послова ЕУ које је прочитано специјални представник ЕУ за спољну политику и безбедност Жозеп Борељ.


Он је обећао да ће „довети на одговорност” Русију, њено политичко руководство и све оне који су укључени у организовање референдума и „друга кршења међународног права” у Украјини.


„Додатне рестриктивне мере против Русије биће представљене што је пре могуће у координацији са нашим партнерима“, додао је Борељ.


Према његовим речима, министри спољних послова земаља ЕУ нису одлучили ко ће тачно потпасти под санкције, те још нису саставили списак.

Истовремено, Борељ је обећао да ће појачати војну подршку режиму у Кијеву, као и да ће предузети „нове рестриктивне мере - личне и секторске”.

Подсетимо референдуми о придруживању Русији биће одржани од 23. до 26. септембра у Доњецкој и Луганској Народној Републици као и у Запорошкој и Херсонској области.

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.


Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti