Лавров: Циљеви руске специјалне операције биће испуњени без обзира колико буде трајало

23-09-2022 07:13:12 | | фото: © РИА Новости/ vostok.rs |


Циљеви руске специјалне операције у Украјини биће испуњени, ма колико дуго то буде трајало, изјавио је министар спољних послова Сергеј Лавров.


„Својим акцијама неговања русофобичног неонацистичког режима у Украјини, војног развоја и претварања њене територије у одскочну даску за обуздавање Русије, Запад нам није оставио другог избора осим да спроведемо специјалну војну операцију. Њени циљеви су познати - заштита становништва Донбаса, елиминисање претњи по безбедност Русије, као и демилитаризација и денацификација Украјине. Сви они остају релевантни и биће спроведени, без обзира колико времена буде потребно“, рекао је Лавров у интервјуу за магазин „Њузвик“.

Он је подсетио да је до сада ослобођена цела ЛНР и Херсонска област, као и значајан део ДНР и Запорошке области. Лавров је додао да се на овим територијама успоставља миран живот.

„Колективни Запад, на челу са Сједињеним Државама, отворено настоји да порази Русију `на бојном пољу`. Сједињене Државе и њихови савезници су спремни да жртвују Украјину за своје геополитичке циљеве. Да би их остварили, они пумпају земљу оружјем, а то доводи до ескалације и продужавања сукоба. То одлаже изгледе за решење“, додао је министар, напомињући да Вашингтон „није заинтересован за успостављање мира и спокоја у Украјини“.

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.


Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti