Косачев: Страна држава или њен део може бити примљен у Руску Федерацију као нови субјект

23-09-2022 07:13:22 | | фото: © РИА Новости / Илья Питалев/ vostok.rs |


Потпредседник Савета Федерације Константин Косачов говорио је о процедури пријема ЛНР-а, ДНР-а, Херсонске и Запорошке области у састав Русије и формирању нових субјеката у саставу Руске Федерације.


У Донбасу, у Херсонској и Запорошкој области, од 23. до 27. септембра биће одржани референдуми о прикључењу Русији.

„Према руском Уставу, страна држава или њен део може бити примљен у Руску Федерацију као нови субјект“, саопштио је Косачев.

Иницијатори предлога о пријему страних држава у Русију као нових субјеката Руске Федерације и закључивању релевантних међународних уговора требало би да буду саме народне републике Донбас и (или) територије Украјине, додао је он.
Председник Руске Федерације, након што добије одговарајући предлог, о томе обавештава Савет Федерације, Државну Думу, Владу Руске Федерације и, по потреби, одржава одговарајуће консултације са њима. Ако се постигне политички договор, припремају се нацрти међународних уговора о пријему страних држава (делова стране државе) у Руску Федерацију и формирању нових субјеката у њеном саставу, напоменуо је Косачев.

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.


Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti