Излазност првог дана рреферендума у ДНР-у, ЛНР-у, као и Запорошкој и Херсонској области за придруживање Русији премашила 20 одсто

24-09-2022 11:11:50 | | фото: © РИА Новости / Валерий Мельников/ vostok.rs |


Излазност на референдумима у Доњецкој и Луганској Народној Републици, Запорошкој и Херсонској области првог дана гласања премашила је 20 одсто, изјавио је заменик председника Kомисије за безбедност и интеракцију са ПМЦ, члан Јавне коморе Русије Александар Холодов.

"Од јуче увече излазност у Херсонској области износи 15,31 одсто од укупног броја бирача. У у Запорошкој области излазност је 20,52 одсто. Излазност на референдуму у ЛНР је 21,97 одсто. У ДНР-у излазност је 23,64 одсто“, рекао је он на прес конференцији.

Према Холодову, такве бројке показују озбиљан одзив бирача.

Јуче је почео референдум о питању присаједињења ДНР-а и ЛНР-а, Запорошке и Херсонске области Русији. Трајаће пет дана, до 27. септембра.

Јавност се обратила властима региона са иницијативом да се одмах одржи плебисцит. Према речима представника република и региона, придруживање Русији обезбедиће њихове територије и вратити историјску правду.

Владимир Путин је рекао да ће Русија подржати одлуку коју донесу становници Донбаса и ослобођених територија.

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.


Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti