Србија ће се супротставити покушајима избацивања Русије из Савета безбедности УН

24-09-2022 11:23:41 | | фото: © РИА Новости / Пресс-служба МИД РФ/ vostok.rs |


Председник Србије Александар Вучић рекао је да ће, уколико Запад покуша да искључи Русију из Савета безбедности УН, његова земља гласати против.


Председник Србије борави у Њујорку, где учествује у раду Генералне скупштине УН, те одржава и билатералне састанке са лидерима држава и влада.


Он је у петак србским новинарима рекао да је дуго разговарао са руским министром спољних послова Сергејем Лавровом, захвалио му на поштовању територијалног интегритета Србије и разговарао о споразумима у енергетском сектору.

"Скоро сам сигуран да ће Запад покушати да искључи Русију из Савета безбедности УН. Србија неће гласати за тако нешто - ограничавања права вета или избацивања Руске Федерације из Савета безбедности. Немамо дилему о томе“, рекао је Вучић пре повратка из Њујорка.

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.


Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti