Москва: Русија и Србија приступају решавању косовског питања са јединственог становишта заснованог на међународном праву и Резолуцији 1244

24-09-2022 11:31:02 | | фото: © Министерство иностранных дел Российской Федерации/ |


"Дана 23. септембра, на маргинама 77. заседања Генералне скупштине УН, одржан је разговор министра спољних послова Руске Федерације Сергеја Лаврова и председника Републике Србије Александра Вучића.

Током размене мишљења о актуелним питањима билатералне и међународне агенде, истакнута је заједничка усмереност на даљи динамичан развој руско-србских односа, продубљивање стратешког партнерства две земље и наставак интензивног дијалога на највишем и високом нивоу.



Русија и Србија приступају решавању косовоског питања са јединственог становишта заснованог на међународном праву и фундаменталној Резолуцији Савета безбедности УН 1244. Наглашена је потреба да Приштина без одлагања и на свеобухватан начин испуни своје обавезе, укључујући успостављање Заједнице србских општина на Косову са широким спектром извршних овлашћења.

Размењена су мишљења о ситуацији на Балкану и актуелним међународним питањима", наводи се у саопштењу Министарства спољних послова Русије.

"Дуго сам разговарао са Лавровом. Захвалио сам му се што поштује територијални интегритет Србије. Разговарали смо и о споразумима у енергетском сектору", рекао је председник Србије Александар Вучић србским новинарима.

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.


Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti