Косачев: После одржавања референдума, напад на ослобођене територије ће постати напад на Русију са свим последицама

24-09-2022 11:40:20 | | фото: © ТАСС / © Михаил Терещенко/ vostok.rs |


После одржавања референдума, напад на ослобођене територије ће постати напад на Русију са свим последицама, изјавио је потпредседник Савета Федерације Константин Косачов.


"После референдума, заштита људи у овом региону неће бити наше право, већ наша дужност. Напад на људе и територије биће напад на Русију. Са свим последицама", написао је сенатор на свом Телеграм каналу.


Такође је напоменуо да „више неће бити поштовања према мишљењу Запада, признавањa или непризнавањa резултата референдума на слободним територијама - то је чисто унутрашње мишљење америчких политичара и њихових слугу, уплашених предстојећим сломом једнополарног света“.

„Изјаве Столтенберга и Бореља треба да падају у исти кош као и њихова обећања о неширењу НАТО-а и причама о `одбрамбеном савезу`, додао јеКосачев.Према његовим речима, људи су важнији од мишљења оних који себе називају непријатељима Русије, Руса, па чак и руске културе.

„То је њихов сопствени избор, али ми, као и становници Крима 2014. године, као и данас становници ослобођених територија Украјине, имамо право да сами бирамо“, нагласио је он.


Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.


Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti