Наставак сарадње НИС-а и кошаркашког клуба „Партизан“

26-10-2022 03:02:24 | | фото: © НИС/ vostok.rs |

Партнерство за нове победе

Компанија НИС и Кошаркашки клуб „Партизан“ наставили су данас вишегодишње партнерство потписивањем новог уговора о спонзорству. Уговор су у Пословном центру НИС-а у Београду потписали Кирил Тјурдењев, генерални директор компаније НИС и Остоја Мијаиловић, председник Кошаркашког клуба „Партизан“.
На овај начин настављена је сарадња чији је циљ да се остваре нове победе и успеси, уз промоцију тимског духа и истинских вредности, како у домаћем и регионалном такмичењу, тако и на елитној европској кошаркашкој сцени.

Кирил Тјурдењев, генерални директор НИС-а, навео је да ће компанија наставити да подржава Кошаркашки клуб „Партизан“.

„Тајна успеха нашег партнерства је у томе да делимо исте вредности. И једни и други пред себе постављамо највише циљеве и не плашимо се нових изазова. Наша одлучност и упорност су пут ка новим победама. У овој важној сезони, нашим пријатељима из Кошаркашког клуба „Партизан“ желимо сву срећу и успехе, током свих такмичења у којима учествују. НИС ће и даље бити уз вас, јер заједно увек можемо остварити више“, рекао је Тјурдењев.

\"Нафтна

Остоја Мијаиловић, председник Кошаркашког клуба „Партизан“, захвалио је НИС-у на вишегодишњој сарадњи и оценио да без такве подршке клуб не би могао да наступа у елитном европском такмичењу – Евролиги.


„Наша сарадња траје дуже од 15 година и за тај период смо прошли и лепе и тешке тренутке. Оно што је важно јесте да је НИС све ове године остао уз нас и да нас је подржавао, јер без таквих спонзора ми вероватно не бисмо могли да се такмичимо. Ја сам Вам прошле године обећао да ћу Вам ове године поклонити лопту са натписом Евролиге и сада сам поносан што могу да испуним своје обећање. Морам и да истакнем да сам пре неколико дана добио писмо председника Кошаркашког савеза Србије Предрага Даниловића где нас моле да пружимо подршку репрезентацији на важној утакмици против Велике Британије. Иако се та утакмица поклапа са нашом утакмицом против „Олимпијакоса“ у Евролиги, Кошаркашки клуб „Партизан“ је све ове године снажно подржавао нашу репрезентацију и давао на располагање све српске играче и тако ће бити и овај пут, без обзира што имамо важну утакмицу у Евролиги“, рекао је Остоја Мијаиловић.


Својом досадашњом подршком компанија НИС пружила је значајан допринос успесима Кошаркашког клуба „Партизан“ који је један од најтрофејнијих домаћих спортских колектива. Кошаркаши „Партизана“ до сада су освајали национално првенство 21 пут, док су 16 пута били освајачи националног купа. Регионално такмичење „црно-бели“ су освојили шест пута, док су једном били победници Супер купа Јадранске лиге. Кошаркашки клуб „Партизан“ понео је титулу првака Европе 1992. године што је највећи клупски успех домаће кошарке.