Москва: Реакција САД-a на погубљење руских заробљеника показује да америчка страна помаже јачању осећаја некажњивости неонациста у Украјини

22-11-2022 08:07:59 | | фото: © РИА Новости / Михаил Тургиев/ vostok.rs |


Реакција САД-a на погубљење руских ратних заробљеника показује да америчка страна помаже јачању осећаја некажњивости неонациста у Украјини, напомиње руска амбасада у Вашингтону.


Раније је амерички амбасадор за глобално кривично правосуђе Бет Ван Шак рекла да власти САД-а прате извештаје о погубљењу руских ратних заробљеника у Донбасу и да сматрају да све стране у сукобу морају да поштују међународно право.

„Званичник је одбила да директно осуди чињеницу масакра наших ненаоружаних војника, упркос потврди аутентичности релевантних видео материјала од стране америчких новинара, који нису заташкали трагедију“, наводи се у саопштењу руске дипломатске мисије.

Амбасада је подсетила да је Москва више пута говорила о окретању Сједињених Држава ка сукобу због снабдевања Кијева оружјем, криминалацима и плаћеницима.
На интернету се 18. новембра појавио снимак на којем се види како украјински милитанти ликвидирају руске војнике који леже на земљи. Према Министарству одбране, борци Оружаних снага Украјине намерно су погунили десет људи и то није изоловани ратни злочин, већ уобичајена пракса у Оружаним снагама Украјине.

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.


Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti