РТ: Активно смо ангажовани на јачању граница - гувернер Белгородске области

22-11-2022 06:57:53 | | фото: © Telegram/vvgladkov/ vostok.rs |


Нова линија одбране се ствара на граници између Украјине и западне руске Белгородске области, саопштио је гувернер Вјачеслав Гладков на конференцији за новинаре.

Званичник је рекао да је тај потез резултат пораста тензија на граници, али није открио детаље, упозоравајући да његове изјаве „наши непријатељи пажљиво слушају“.

„Укратко ћу рећи, посао се одвија у великом обиму. Од априла, у оквиру наших овлашћења, активно смо ангажовани на јачању граница“, рекао је Гладков.

Упитан да ли мисли на такозвану „Вагнерову линију“ - систем противтенковских структура које је изградила руска приватна војна организација „Група Вагнер“ у региону Донбаса, Гладков је рекао да не би желео да коментарише друге „поштоване људе“ те да се жели фокусирати белгородску такозвану „засечнају“ линију.

Линија „засечнаја“ се односи на дрвене одбрамбене структуре, које се састоје од обореног дрвећа.

„Белгородска област је увек стајала на граници одбране руске државе и наставља да то чини“, рекао је гувернер.

Након што је Русија почела своју војну операцију у Украјини крајем фебруара, кијевске снаге су више пута гранатирале и лансирале беспилотне летелице на цивилне и војне објекте у региону. У појединим случајевима погођени су приватни домови, као и школе и вртићи.

Прошлог месеца, руски председник Владимир Путин увео је средњи ниво терористиче претње у неким деловима западне Русије. Регионалним званичницима су дата додатна овлашћења да обезбеде безбедност и брзо реагују у свим ванредним ситуацијама.

Извор:РТ

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.


Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti