Џонсонм: Немачке власти сматрале брзи пораз Украјине најбољом опцијом са економске тачке гледишта

23-11-2022 09:22:26 | | Џонсон током посете Кијеву, фото: © AP / Ukrainian President |


Немачке власти су пре почетка руске специјалне операције сматрале брзи пораз Украјине најбољом опцијом са економске тачке гледишта, рекао је бивши британски премијер Борис Џонсон у интервјуу за Си-Ен-Ен.

„У некој фази, став Немачке је био да ако се то догоди,да ће, ако се то деси, то бити катастрофа, и да би било би боље да се све што пре заврши и да се Украјина преда“, рекао је он.

Према Џонсоновим речима, Берлин је овај приступ оправдао „свакаквим добрим економским разлозима”.

Џонсон је даље рекао да је француско руководство „до последњег тренутка негирало” планове Русије да пошаље трупе у Украјину, док су италијанске власти „једноставно рекле да неће моћи да подрже” став других западних земаља, с обзиром на њихову „масовну“ зависност од руске енергије.

Међутим, Џонсон је рекао да су се западне земље брзо окупиле око Кијева након што су избила непријатељства великих размера. „После свих мојих стрепњи... одајем почаст начину на који је ЕУ деловала. Они су уједињени. Санкције су биле оштре“, рекао је он.


Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.


Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti