Лукашенко: Ако изненада нападне Белорусију и Русију одговорићемо тако да неће само Европа задрхтати

24-11-2022 09:19:50 | | фото: © РИА Новости / POOL/ vostok.rs |


Белоруски председник Александар Лукашенко рекао је да ће Минск у случају напада са запада или југа заједно са Русијом одговорити тако да неће задрхтати само Европа.


„Ако нас изненада неко нападне, не можете да замислите како можемо да одговоримо... Ту нећемо расправљати о проблему прљаве, чисте нуклеране бомбе... Одговорићемо тако да неће само Европа задрхтати. Не само ми, према споразумима са Русијом, то је наша заједничка групација оружаних снага“, рекао је Лукашенка за руски ТВ канал "Први" на маргинама самита ОДКБ у Јеревану.

Лукашенко је прокоментарисао и наводе у америчким медијима да ће белоруска војска ускоро ући у Украјину.

"То је потпуна глупост.Ако се директно са оружаним снагама, људством, укључимо у овај сукоб, нећемо ништа допринети, већ ћемо га, напротив, погоршати. То није улога Белорусије у овом сукобу“, рекао је он.

Организација Уговора о колективној безбедности треба да буде у стању да ефикасно одговори на информативне и психолошке операције које Запад спроводи против држава ОДКБ, додао је Лукашенко.

„Запад се сада ослања на информационо-психолошке операције у информационом рату, пре свега на територији Украјине. Треба да будемо у стању да одговоримо на њихове нападе, јер има лажирања, почев од Буче па до недавних догађаја. Психолошке операције су постале сличне војним, за њих морате бити спремни“, рекао је он.

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.


Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti