Пушилин: Руска војска напредује дуж готово целе линије фронта

25-11-2022 11:01:40 | | фото: © РИА Новости / Виктор Антонюк/ vostok.rs |


Руска војска напредује дуж готово целе линије фронта, рекао је вршилац дужностипредседника Доецке Народне Републике Денис Пушилин.


„Наше јединице раде у тешким условима, укључујући временске услове, али ипак напредују“, рекао је он за ТВ канал „Русија 1“.


Пушилин је напоменуо да истовремено руска војска има могућност да формира одређене резерве које ће помоћи да се правилно и благовремено одговори „на различита ситуациона дејства“ Оружаних снага Украјине.

„Непријатељ повремено покушава да пробије различите секторе фронта, врло често се то дешава на северу републике, покушавајући да пронађе слабости. Али сада смо у стању да адекватно одговоримо, а после сваког непријатељског контранапада и ми идемо напред, покушавамо да побољшамо своје позиције“, додао је Пушилин.

Јуче је Пушилин навео да руска војска наставља напредовање у правцу Авдејевке, Маринке и Угледара.

Истовремено, он је нагласио да су украјинске трупе и даље сувише близу градова ДНР, због чега становници насеља, укључујући Доњецк, Горловку и Јасиновату, и даље трпе њихове ударе.

У новембру су савезничке снаге ослободиле неколико насеља у републици, 13. новембра руске трупе су преузеле контролу над насељем Мајорск у правцу Доњецка.

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.


Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti