Путин: Остварићемо своје циљеве, без икакве сумње

26-11-2022 08:28:11 | | фото: © РИА Новости / POOL/ vostok.rs |


Поновно уједињење Донбаса са Русијом требало је да се деси раније, рекао је председник Владимир Путин на састанку са мајкама војника који учествују у специјалној војној операцији.


„Можда не би било толико губитака међу цивилима, не би било толико мртве деце“, додао је председник.


Он је напоменуо да 2014. године Москва још увек није у потпуности осетила расположење становника Донбаса, јер је тада било немогуће у потпуности разумети догађаје који се дешавају у региону.

„Полазили смо од тога да би, можда, било могуће постићи договор између Луганска и Доњецка, у оквиру споразума, Минских споразума, за које вероватно знате, по којима би се ипак могло некако поново ујединити са Украјином. Искрено смо кренули ка томе“, истакао је Путин.

Русија ће остварити своје циљеве, додао је председник.

"А ми, као што сте тачно рекли, као што сви овде кажу, морамо да остваримо своје циљеве. И ми ћемо их остварити. Без икакве сумње", рекао је Путин.

Подсетимо, у априлу 2014. украјинске власти су покренуле војну операцију против ДНР и ЛНР, које су прогласиле независност након пуча у Кијеву у фебруару 2014. године.

О питању решавања ситуације у Донбасу разговарано је, између осталог, на састанцима контакт групе у Белорусији. Осам година Кијев није испунио ниједну тачку мирних Минских споразума, наставио је да гранатира републике, те увео транспортне и економске блокаде.

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.


Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti