Кадиров: Захваљујем се нашем председнику на пажњи према борцима и речима подршке

26-11-2022 09:07:24 | | фото: © РИА Новости / Алексей Никольский/ vostok.rs |


Председник Чеченије Рамзан Кадиров говорио је о састанку са председником Владимиром Путином на којем су разматрана питања учешћа чеченских јединица у специјалној војној операцији (СВО) у Украјини.


„Данас смо на састанку са Врховним главнокомандујућим разговарали о учешћу чеченских јединица у Украјини. Известио сам о успешном попуњавању нових јединица Министарства одбране Русије и Руске националне гарде у Чеченској Републици који већ имају искуство учешћа у непријатељствима. Такође сам известио о снабдевању наших јединица, о техникци итактичким могућностима“, саопштио је Кадиров.


Према његовим речима, Путин је истакао велики допринос Чечније у СВО-у, посебно „достигнућа чеченских бораца на линији фронта, њихов борбени дух и искуство, регрутовање војних јединица и обуку добровољачких одреда".

„Врховни командант је истакао да је Русија данас земља блиских патриота која се носи са западним нападима као једна велика и пријатељска породица. Владимир Владимирович је захвалио нашим момцима на посвећености, патриотизму и високим резултатима на фронту. Захваљујем се нашем председнику на пажњи према борцима и речима подршке“, додао је Кадиров.

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.


Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti