Лавров: Украјински народ ће бити ослобођен од неонацистичких владара, заслужује да живи у добросуседству, пријатељству, благостању поред сво

26-11-2022 10:50:53 | | фото: © РИА Новости / Рамиль Ситдиков/ vostok.rs |


Народ Украјине заслужује да живи у пријатељству поред своје словенске браће, рекао је руски министар спољних послова Сергеј Лавров у документарцу приказаном на каналу "Русија 24".


„Украјински народ ће бити ослобођен од неонацистичких владара, заслужује да живи у добросуседству, пријатељству, благостању поред своје словенске браће“, рекао је министар.


Према његовим речима, промене које су довеле до садашње ситуације у Украјини, наравно, нису настале без утицаја спољних сила.

У смислу не само величања нациста, већ и у смислу претварања нацизма у теорију и праксу садашње украјинске власти“, додао је Лавров.



Русија од 24. фебруара спроводи војну специјалну операцију у Украјини. Владимир Путин је њен задатак назвао „заштитом људи који су већ осам година били изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. Према речима председника, крајњи циљ операције је ослобађање Донбаса и стварање услова који гарантују безбедност саме Русије.

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.


Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti