БРНАБИЋ: Вратићемо поверење у наше образовање

09-07-2017 06:15:57 | | pink.rs/ mojenovosti.com |

Будућа премијерка Ана Брнабић истаћи ће у експозеу који ће прочитати у Скупштини Србије да су образовање и дигитализација међу приоритетним задацима нове владе и обећати да ће радити на томе да поврати поверење јавности у образовни систем.

- Влада коју ћу водити радиће на томе да Србија буде друштво које пружа једнаке шансе свим својим грађанима, а један од кључних приоритета је образовање. Цео тим који ћу предводити радиће на томе да се поврати поверење јавности у образовни систем - стоји у експозеу мандатарке.

Влада Србије, како износи, радиће на унапређењу образовног система, што значи да ће подстицати аналитички начин размишљања, усмерен на решавање проблема и проналажење решења. Влада ће радити на томе да младе генерације учимо да не одустају на првој препреци, већ да се боре за идеје, послове, да верују у себе и иду у сусрет својим амбицијама.
- Радићу и на повећању доступности образовања, модернизацији наставних планова и програма, као и на креирању образовног система према потребама друштва и економије и цео тим који ћу предводити радиће на томе да се поврати поверење јавности у образовни систем- стоји у експозеу у који су "Вечерње новости" имале увид.
Образовање треба да подстиче иновације, предузетништво и обезбеђује младима потребне вештине да би били спремни за време у коме живимо, закључује она.
Брнабић ће у екпозеу истаћи и да дигитализација отвара нове могућности за квалитетнији живот грађана кроз већи број услуга, јефтиније услуге, доступније информације и знање, повезивање међу људима. Повећаће се, како износи, ефикасност, смањити трошкови и креирати нова вредност у скоро свим областима живота и рада.
- Дигитализација је више од ИТ индустрије, јер укључује све привредне гране и омогућава развој читавог друштва- стоји у експозеу будуће премијерке.
Мој досадашњи мото рада да у "државу треба увести ред, а здрав разум у државну управу" остаје моја идеја водиља и као председнице Владе Србије, закључује Брнабић.