Сијарто: Снабдевање Мађарске енергијом не може бити гарантовано без нафте и гаса из Русије

22-01-2023 10:19:27 | | фото: © РИА Новости / Григорий Сысоев/ vostok.rs |


Снабдевање Мађарске енергијом не може бити гарантовано без нафте и гаса из Русије, рекао је министар спољних послова и економских односа са иностранством Петер Сијарто у интервјуу за италијански лист "Ла Република".


Он је напоменуо да су у политици важни „географија и реалност”.


"Када се налазите у области без излаза на море, ако не добијете руске енергенте, не можете да снабдевате своју земљу. Зато је неопходно одржавати односе са Москвом и гарантовати изузетке (у вези са санкцијама) у Европској унији”, навео је Сијарто.

Раније је мађарски премијер Виктор Орбан рекао да Европа само губи одбијањем руских енергената у корист америчких, пошто је принуђена да их преплаћује 5-10 пута. Према његовим речима, Европа треба да поставља питања „америчким пријатељима“ ко у овој ситуацији побеђује.

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.


Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti