Москва: Имамо поуздане информације да украјинске снаге складиште оружје и муницију које је обезбедио Запад на територијама нуклеарних електр

23-01-2023 11:00:45 | | фото: © РИА Новости / Алексей Дружинин/ vostok.rs |

Саопштење Спољне обавештајне службе Русије

Спољна обавештајна служба Русије добија поуздане информације да украјинске оружане снаге складиште оружје и муницију које је обезбедио Запад на територијама нуклеарних електрана. Ово се односи на најскупље и најдефицитарнбије за Оружане снаге Украјине - ракете за "Хајмарс" системе и иностране системе противваздушне одбране, као и артиљеријску муницију великог калибра. Само у посљедњој седмици децембра 2022. године у нуклеарну електрану "Ровно" из иностранства је допремљено неколико железничких вагона смртоносног терета.


Намера кијевског режима је јасна. Као што бандеровци гранатирају градове Донбаса и друге пограничне регије Русије скривајући се иза леђа недужних украјинских цивила, исто тако команда Оружаних снага Украјине чува муницију у позадини, скривајући се иза нуклеарних реактора. Рачуница се заснива на чињеници да руске оружане снаге, схваћајући опасност од нуклеарне катастрофе, неће вршити ударе на територије нуклеарних електрана. Ако се, међутим, догоди детонација магацина великих размера и уништење нуклеарне електране због још једне "залутале" украјинске ракете из система противваздушне одбране, онда се кривица за трагедију увек може приписати Москви. Кијев је апсолутно уверен у то, с обзиром на прећутно охрабрење Запада украјинским артиљеријским ударима на нуклеарну електрану Запорожје.

Ово је метода коју често користе међународни терористи. Само што таоци кијевског режима сада нису појединачни цивили, већ десетине, па чак и стотине хиљада становника његове земље и суседних држава. Надамо се да никоме у Кијеву неће пасти на памет да намерно диже у зрак таква складишта у нади да ће просјачењем добити од САД-а и њихових савезника још више оружја и муниције.

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.


Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti

Восток