Амерички сенатор: Русија под теретом тешких санкција доказује целом свету да им не требају амерички долари или пријатељство да би трговали и

30-01-2023 06:52:44 | | фото: © РИА Новости/ vostok.rs |


Русија, под тешким западним санкцијама, показује целом свету да ни америчко пријатељство, ни долар, који ризикује да изгуби статус светске валуте, нису потребни за трговину и просперитет, саопштила је конгресмен Марџори Тејлор Грин.


"Сукоб у Украјини може довести до тога да долар престане да буде светска валута. Због сопственог самопоуздања и `борбе за спас демократије` у Украјини, која није део НАТО-а, Русија под теретом тешких санкција доказује целом свету да им не требају амерички долари или пријатељство да би трговали и напредовали“, навела је Тејлор Грин.

Она је сугерисала да је „прокси рат“ између Сједињених Држава и Русије у Украјини најкориснији за Кину и позвала Вашингтон да заустави сукоб.

"Стварају се нови савези између Русије, Кине, Ирана и многих других, укључујући ОПЕК. Кина жели да постане крајња војна и економска суперсила, и можда ће бити касно да се избаци са ове путање", сугерисала је она.

Мишљење Тејлор Грин није популарно у Вашингтону, где, како је рекла, „ратнохушкачи настављају да се кладе на пораз Русије свим средствима и свим сумама“.

"Данас, Кина је најбрже растућа војна сила у светској историји, а ми црпимо ресурсе, клацкајући се на ивици Трећег светског рата са Русијом. Америка, Русија и Украјина су осуђене на пропаст ако се сви оштро не окренемо себи и не радимо на нашим грешкама. Ако не, сви ћемо изгубити и Кина ће победити", навела је она.
Она је подсетила да је гласала против „сваког цента“ помоћи Украјини и захтевала „јавну ревизију“ 113 милијарди долара већ опредељених за ову намену.

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.


Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti

Восток