Кремљ: Свесни смо невиђеног притиска којем је изложено руководство Србије од колективног Запада

03-02-2023 11:23:12 | | фото: © РИА Новости / Валерий Шарифулин/ POOL/ vostok.rs |


Русија негује односе са Србијом и нада се да ће се они развијати у узлазном правцу, изјавио је Дмитриј Песков, прес-секретар председника Руске Федерације.

Председник Србије Александар Вучић је раније рекао да не зна колико ће власти у земљи моћи да издрже без увођења санкција Русији, али да ће се трудити што дуже.

"Ми ценимо наше односе са Србијом. Они имају дубоке историјске корене, имају веома садржајну садашњост и уверени смо да имају велике изгледе за будућност. Надамо се да ће билатерални односи наставити да се развијају узлазно", рекао је Песков.

Песков је рекао и да је Кремљ свестан притиска који Запад врши на Београд и са каквим напорима Србија мора да издржи тај притисак.

„Свесни смо невиђеног притиска којем је руководство Србије изложено од колективног Запада и свесни смо колика је цена за србско руководство и са каквим напорима је руководство Србије до сада издржало овај притисак“, рекао је Песков одговарајући на питање како је Кремљ прихватио Вучићеву изјаву и да ли ће такве чињенице променити односе Москве и Београда.

Он је додао да Кремљ високо цени позицију србског руководства.

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.


Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti

Восток