Пољска: Спремни смо да Украјини испоручимо авионе Ф-16 након што се донесе заједничка одлука земаља НАТО-а

03-02-2023 06:12:41 | | фото: © U.S. Air Force / Master Sgt. Tristan McIntire/ vost |


Пољска је спремна да у Украјину пребаци борбене авионе Ф-16 тек након што се донесе заједничка одлука земаља НАТО-а, рекао је новинарима у Кијеву заменик премијера и министар националне одбране Пољске Мариуш Блашчак.


"Већ имамо искуства са МиГ-ом 29, тако да могу да одговорим да такву одлуку треба да донесу сви савезници у НАТО-у“, додао је Блашчак.


Медији су раније пренели да поједини представници америчке администрације лобирају за пребацивање борбених авиона Ф-16 украјинској војсци. Амерички председник Џо Бајден је раније одговорио са „не“ на питање новинара да ли ће Ф-16 бити испоручени украјинској војсци. Истовремено, француски председник Емануел Макрон рекао је у понедељак да не искључује могућност испоруке авиона Украјини. Медији су писали и да Париз проучава захтев Кијева за обуку украјинских пилота.

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.


Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti

Восток