Антонов: САД не познају границе у настојању да Русији нанесу стратешки пораз, могле би да дођу до апсолутног лудила

04-02-2023 10:13:16 | | фото: © РИА Новости / Алексей Агарышев/ vostok.rs |


Пребацивање све снажнијег наоружања Кијеву је намерна ескалација сукоба од стране Сједињених Држава, рекао је Анатолиј Антонов, руски амбасадор у Вашингтону, коментаришући одлуку Сједињених Држава да испоруче Украјини далекометне бомбе ГЛСДБ.

„Администрација (председника САД) је скоро све ставила на `украјинску карту` - сопствени међународни ауторитет, новац америчких пореских обвезника и животе украјинских војника“, рекао је Антонов.



Како је приметио Антонов, САД „не познају границе“ у настојању да Русији нанесу стратешки пораз.


Овим темпом, додао је амбасадор, САД би могле да дођу до „апсолутног лудила”, као што је обезбеђивање борбених авиона Украјини.

"Вашингтон де факто подстиче своје штићенике да нападну руске регионе. И за нас нема разлике када говоримо о могућем нападу кијевских криминалаца на Запорошку или Брјанску област, Крим или Смоленску област", рекао је он.

Истовремено, он је нагласио да за Москву нема разлике између напада Оружаних снага Украјине на нове регионе или субјекте који су били у саставу земље пре почетка специјалне операције.

„Све земље које су вољом њених становника ушле у састав Русије су наша домовина, коју ћемо бранити свом снагом“, нагласио је Антонов.

Он је напоменуо да је „сваки покушај наношења штете Руској Федерацији осуђен на неуспех“, а што пре САД то схвате, пре ће се сукоб окончати.

Сједињене Државе су у петак објавиле пакет војне помоћи Украјини од 2,2 милијарде долара. Укључује противваздушну одбрану, ракете дугог домета за системе "Хајмарс" и далекометне бомбе ГЛСДБ. Пентагон је појаснио да Вашингтон препушта дискрецији Кијева могућност употребе овог оружја за удар на Крим.

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.


Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti

Восток