Медведев: Удари на Крим ће бити праћени ударима одмазде, запалиће се сва Украјина која остане под влашћу Кијева

04-02-2023 10:24:36 | | фото: © РИА Новости/ vostok.rs |


Они који тврде да ће испоруке оружја Запада Украјини и дозвола за ударе на руску територију олакшати почетак преговора греше, резултат ће бити супротан - удари на Крим ће бити праћени ударима одмазде, рекао је заменик председника Савета безбедности Русије. Дмитриј Медведев.

"Резултат ће бити управо супротан. У овом случају неће бити преговора - биће само удари одмазде. Запалиће се сва Украјина која остане под влашћу Кијева", рекао је Медведев у интервјуу новинарки Надани Фридрихсон, преносе РИА Новости. Ово је био његов одговор на питање да ли су у праву они који сматрају да Кијев треба да гађа циљеве на Криму те тако натера Русију да преговара са Украјином.

Према његовим речима, на овај начин могу да расправљају „само морални изроди, којих има довољно и у Белој кући и на Капитолу“.

Иначе, људи у Пентагону су адекватнији, разумеју последице“, додао је Медведев.

Медведев је додао да Русија може одговорити свим арсеналима оружја у зависности од природе претњи.

"Наш одговор може бити било шта. Председник Русије је то сасвим дефинитивно рекао. Ми себи не постављамо никаква ограничења и, у зависности од природе претњи, спремни смо да употребимо све врсте оружја", нагласио је Медведев.

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.


Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti

Восток