Конашенков: Непријатељ избачен са западне периферије насеља Двуречное, неутралисано људство и техника у 108 рејона

04-02-2023 01:40:34 | | фото: © РИА Новости/ vostok.rs |

Извештај Министарства одбране Руске Федерације о специјалној војној операцији за 04.02.2023. године

Извештај Министарства одбране Руске Федерације о специјалној војној операцији за 04.02.2023. године који је представио генерал Игор конашенков:

Оружане снаге Руске Федерације настављају да изводе специјалну војну операцију.
- На купјанском правцу, услед офанзивних дејстава јединица групе трупа „Запад“, непријатељ је избачен са западне периферије насеља Двуречное, Харковска област.

- Снаге 92. Механизоване бригаде Оружаних снага Украјине поражене су ударима армијске авијације и артиљеријском ватром у областима насеља Крахмалное и Берестовое у Харковској области. Уништено је више од 30 украјинских војника, два борбена оклопна возила и три возила.
- На красно-лиманском правцу настављена су офанзивна дејства јединица групе трупа „Центар“.

- У рејонима насеља Червонаја Диброва Луганске Народне Републике, Серебрјанка и Григоровка Доњецке Народне Републике, нанети губици у људству и техници 80. и 95. Ваздушно-јуришној бригади Оружаних снага Украјине.

- На овом правцу уништено је преко 100 украјинских војника, шест борбених оклопних возила, вишецевни ракетни бацач БМ-21 "Град" и хаубица Д-30.
- На доњецком правцу, током офанзивних операција, јединице групе трупа „Југ“ заузеле су повољније линије и положаје.

- Као резултат артиљеријске ватре и активних акција групе трупа, уништено је до 60 украјинских војника, три борбена оклопна возила, четири возила, хаубица МСТА-Б, самоходна хаубица "Акација" и вишецевни ракетни систем "Град".

- У областима насеља Краматорск и Угледар Доњецке Народне Републике уништена су два складишта муниције и ракетног и артиљеријског наоружања Оружаних снага Украјине.

- Поред тога, уништене су противбатеријске радарске станице АН/ТПК-36, АН/ТПК-37 и АН/ТПК-50 америчке производње у областима насеља Марково, Тихоновка и Новомихајловка Доњецке Народне Републике.
- На јужно-доњецком правцу услед артиљеријске ватре јединица групе снага "Восток", уништено је више од 35 украјинских војника, један тенк, два оклопна транспортера и две хаубице МСТА-Б у рејонима насеља Пречистовка и Иљинка Доњецке Народне Републике.
- На харковском правцу, током контрабатеријске борбе, уништено је борбено возило вишецевног ракетног система БМ-21 "Град" у близини насеља Новокаира, Херсонска област. Уништено је и складиште муниције у близини насеља Токаревка, Херсонска област.

-
Оперативно-тактичка авијација, ракетне трупе и артиљеријска група трупа Оружаних снага Руске Федерације нанеле су губитке 92. артиљеријској јединици Оружаних снага Украјине на ватреним положајима, те неутралисале људство и војну технику у 108 рејона.
- ПВО системи су уништили тринаест беспилотних летелица

- Поред тога, оборена су четири пројектила система "Олха" и "Хајмарас", као и једна тактичка ракета Точка-У у областима насеља Оборотновка, Гончаровка Луганске Народне Републике и Терни Доњецке Народне Републике.

\"\"
- Укупно, од почетка специјалне војне операције уништено је 382 авиона, 206 хеликоптера, 3.021 беспилотна летелица, 403 противваздушна ракетна система, 7.737 тенкова и других оклопних борбених возила, 1.007 возила вишецевних ракетних система, 3996 артиљеријских оруђа , као и 8262 јединице специјалних војних возила.

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.


Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti

Восток