Мађарска: Резолуција ЕУ је све, само не позив на мир, много је вероватније да је то велики корак ка војној ескалацији

04-02-2023 04:43:34 | | фото: © РИА Новости / Стрингер/ vostok.rs |


Резолуција Европског парламента о испоруци тешког наоружања Украјини и позиви на потпуни ембарго на енергенте и нуклеарно гориво из Русије изазивају ескалацију сукоба у Украјини и инфлацију у Европи, изјавио је државни секретар кабинета мађарског премијера Чаба Деметер.

"Европски парламент је ове недеље усвојио резолуцију. Она има две заиста озбиљне тачке. Према седмој тачки, потребно је повећати и убрзати испоруку оружја Украјини. Текст садржи конкретну набрајање - још више тенкова, оклопна возила и муницију. Следећи корак ће бити борбени авиони и ракете великог домета. То је све само не позив на мир. Много је вероватније да је то велики корак ка војној ескалацији", рекао је Деметер.

Према његовим речима, ништа мање озбиљан није ни параграф 26, који позива на потпуни ембарго на фосилна горива и уранијум из Русије.

"Односно, они би, поред нафте и гаса, потпуно забранили увоз руског нуклеарног горива. Тиме Европски парламент подржава не само даље санкције, већ и инфлацију. Главни разлог рекордне инфлације је раст цена енергената. И то се десило због санкција. Потпун ембарго гарантује даље поскупљење. Мислим да је ово веома погрешан начин", рекао је Деметер и обећао да ће на ову тему бити разговора у наредним недељама.

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.


Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti

Восток