МИП Естоније уводи забрану уласка за 58 Руса, укључујући патријарха Кирила

10-06-2023 07:40:56 | | © Oleg Varov / Press office of the Patriarch of Moscow and A |

Естонија је мишљења да Кара-Мурзини прогонитељи и тамничари треба да буду укључени у глобални режим санкција за људска права, изјавио је Маргус Цахкна

Министарство спољних послова Естоније забранило је 58 Руса, укључујући патријарха московског и целе Русије Кирила, улазак у земљу.


„Данас је министар спољних послова Маргус Цахкна поново увео „Магнитски закон“ на основу ког је забрањено 58 људи, укључујући поглавара Руске православне цркве патријарха Кирила и девет људи који су прогонили и затварали активисту за људска права Владимира Кара-Мурзу (проглашеног у Русији за страног агента – ТАСС) од уласка у Естонију“, саопштило је естонско Министарство спољних послова на свом сајту.

„Естонија сматра да Кара-Мурзини прогонитељи и тамничари треба да буду укључени у глобални режим санкција за људска права“, такође је изјавио Цахкна.

Он је додао да су људи који подржавају акције Русије против Украјине непожељни у Естонији. Шеф Естоније позвао је све земље да уведу забрану уласка присталицама руских акција.