Раковац добија фискултурну салу

02-11-2017 04:58:41 | | / mojenovosti.com |

Данас су у Раковцу у присуству свих општинских структура и локалне самоуправе, на челу са председником општине Беочин, Митром Милинковићем, представником извођача радова „Bulevar compay“ из Новог Сада и бројних раковчана, званично промовисани започети радови на изградњи фискултурне сале подручно издвојеног одељења Основне школе „Јован Грчић – Миленко“ Беочин у Раковцу.

За непуних годину дана израђен је пројекат, прикупљена је сва потребна документација и дозволе, обезбеђен је део средстава и започета изградња фискултурне сале површине 350 м. У склопу ових радова биће урађено још две нове учионице грејање и видео надзор.
Тако ће, на радост деце, њихових родитеља и становника ове месне заједнице, свим ученицима бити омогућени редовни часови физичког васпитања, фолклораши ће имати адекватан простор за пробе, а биће створени услови за организовање и осталих спортских и културних активности и дешавња.


Ове године буџетом општине Беочин, као никада до сада, према свим месним заједницама у општини, опредељена су значајна средства како би се створили услови за њихово функционисање и задовољиле потребе најширег броја становника у њима. Тим инвестицијама значајна средства опредељена су, поред школе и предшколске установе, бетонирању и асфалтирању улица, уређењу домова културе, доградњи канализационих мрежа, изградњи дечијих игралишта, санирањима одрона и клизишта, уређењу атарских путева, пешачких стаза и прилаза, спортских терена, паркова и низа других.

На скупу је исказана захвалност Покрајинској Влади и Секретаријату за спорт и омладину, општинском руководству и председнку општине Беочин Митру Милинковићу јер су овим пројектом и финансијама, након дугог времена и бројних смена претходних општинских руководстава препознате и подржане потребе грађана МЗ Раковац, а посебно млађе популације њених становника.