СНАЖНА ЕКСПЛОЗИЈА У СКАДРУ! Мета напада албански бизнисмен?

13-01-2018 06:57:03 | | pink.rs/ mojenovosti.com |

Осам особа повређено је данас у снажној експлозији у Скадру и том приликом оштећено је приземље пословне зграде у том граду на северу Албаније, саопштила је полиција.

У саопштењу албанске полиције се наводи да је у питању био експлозив ТНТ и да је повређен власник те пословне зграде, као и седам пролазника.

Полиција наводи да је стање три особе озбиљно и да су смештене у болницу у Тирани.
АП преноси да полиција испитује очевице и да је поставила контролне пунктове у Скадру, 110 километара северно од Тиране.
О експлозији је известила и Радио-телевизија Црне Горе, наводећи да је међу повређенима и једна њихова радница.
РТЦГ преноси, позивајући се на албанску полицију, да је мета напада био албански бизнисмен Љуљзим Кула.
Експлозија се догодила око 10.30 сати, у центру града. Албански медији наводе да је експлозив био постављен на мотоциклу, који се налазио испред зграде у којима су и просторије србско-црногорске мањине.
Репортери РТЦГ наводе да су призори са трга Рус узнемирујићи, да је ситуација хаотична и да је право чудо да није било тежих последица. У непосредној близини места експолозије затекла се и екипа Телевизије Црне Горе.
Међу повређенима је и радница РТЦГ-а Р. Г., која је пуштена из болнице након указане помоћи. Репортер црногорске телевизије Марија Радуловић изјавила је да је екипа била у Скадру да би снимила причу о томе колико Црногорци купују у Скадру и да је експлозија одјекнула док су интервјуисали трговце.
- Хаотична ситуација, повређени људи, нисмо знали куда бежимо. Право је чудо што није било већих последица. Касније смо чули да је бомба подметнута под аутомобил неког бизнисмена - рекла је она.
О догађају је обавештено Министарство иностраних послова и амбасада Црне Горе у Тирани, чије је особље одмах кренуло у Скадар, наводи РТЦГ.