Желите 'плочице' на стомаку? Ево колико трбушњака је потребно за то

13-01-2018 09:09:58 | | pink.rs/ mojenovosti.com |

Трбушни мишићи нису само естетски лепи када су извајани и јаки већ они доприносе и општем здрављу, а ево колико их је потребно да се појаве на вама

Они указују на добро држање и коштано-мишићни систем и због тога је добро знати колико трбушњака дневно требате да урадите да би вежбање дало резултате.

Трбушњаци су најпопуларнија вежба за стомачне мишиће, а специфичност извођења је у томе што колико год радили ову вежбу она никада не постаје лака. Управо зато не смемо да претерамо и да се бацимо на бескрајно вежбање трбушњака како би резултати били видљиви.
Одговор на питање колико је онда довољно је 30! Томе додајте и подизање ногу и планк и друге вежбе за јачање абдомена. Пазите и на храну јер уколико се не храните здраво ниједна вежба неће имати дугорочни учинак.
Важно је да током ове вежбе врат и глава морају да имају добру потпору. Ставите прсте на потиљак и тако подуприте главу и заштитите врат од истезања. Обратите пажњу да приликом држања никако не гурате главу. Трбушњаке требате да радите савијених колена и без подизања стопала са пода. Стопала вам може придржавати друга особа или их ставите испод кауча.